Sportbröd!

Sportlimpa, 1 bröd
- 2 dl havregryn
- 5 dl mjöl (special, dinkel, fullkorn välj själv)
- 1 dl krossade linfrön
- 0,5 dl pumpakärnor
- 1 dl russin eller torkade aprikoser
- 1 dl grovhackade hasselnötter
- 1 dl grovhackade valnötter
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 4 dl filmjölk eller naturell yoghurt
- 0,5 dl flytande honung
- 0,5 dl rårörd lingonsylt
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt fil, honung och lingon och blanda ihop allt till en kletig röra. Klicka ner i en smord limpform (eller lägg i bakplåtspapper).
Grädda i nedre delen av ugnen 45-60 minuter beroende på ugn. (Jag har varmluft och gräddar i 40-45 minuter, gör stickprov och se så att stickan är torr.)
Hoppas det smakar!
Bild Arla
Nyhetsarkiv
Länkar
-