Sportbröd!

Sportlimpa, 1 bröd

  • 2 dl havregryn
  • 5 dl mjöl (special, dinkel, fullkorn välj själv)
  • 1 dl krossade linfrön
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 1 dl russin eller torkade aprikoser
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl filmjölk eller naturell yoghurt
  • 0,5 dl flytande honung
  • 0,5 dl rårörd lingonsylt 


Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt fil, honung och lingon och blanda ihop allt till en kletig röra. Klicka ner i en smord limpform (eller lägg i bakplåtspapper).

Grädda i nedre delen av ugnen 45-60 minuter beroende på ugn. (Jag har varmluft och gräddar i 40-45 minuter, gör stickprov och se så att stickan är torr.)

Hoppas det smakar!

Bild Arla