Spring effektivt med stark kropp och rätt teknik!

Vill du ta din löpning till nästa nivå? Fokusera mer på teknik i löpstegen, träna med anpassade styrke- och rörlighetsövningar för löpare? Helt enkelt springa smartare, starkare och med mer effektivitet? Då är det här kursen du ska gå!

För att kroppen ska fungera optimalt behöver vi vara rörliga och stabila. Det utgör vår kapacitet att bygga styrka, teknik och hela vårt rörelsemönster hänger på de två grundparametrarna.
Rörlighet är förmågan att kunna röra kroppsdelar i förhållande till varandra över en eller flera leder. Beroende på vilken aktivitet/sport vi utövar ställs olika krav på kroppens rörlighet.
Vårt rörelsemönster kan begränsas av olika komponenter som muskler, skelett, bindväv,
senor, ledkapslar, fett och ligament. I de allra flesta fall står strama muskler för vår orörlighet.

Muskler behöver jobba tillsammans för att parera och häva rörelser och balanser kring leder
och skelett. Det är vad vi kallar stabilitet, som betyder förmågan att kontrollera rörelser och
krafter. Dessa muskler ligger djupt in i kroppen och är inte så stora.


Utöver det här behöver vi vara starka i de muskler som involveras mycket i löpning, och vi behöver veta hur ett löpsteg ska se ut för att utvinna kraft och fart.
Syftet med de här övningarna är involvera och koordinera alla delar av kroppen som är aktiva under löpningen och att stärka muskler. Att göra de här övningarna regelbundet och med rätt teknik kommer medföra att löpningen blir avslappnad och effektiv, hållningen förbrättas, spänst och smidighet förbättras, koordinationen ökar, drivet i löpsteget bibehålls och skaderisken minskar.


Vi riktar oss med den här kursen till de som redan joggar mer eller mindre, och som vill utveckla och förbättra sin teknik och sin effektivitet i löpning.
Kursen är upplagd på 8 veckor med gemensamma pass på 75 minuter 1 gång/vecka samt hemövningar mellan varje träff. Efter varje pass delas hemuppgift ut som deltagaren ska träna på till veckan därpå innehållande syrketräning och specifik löpträningsövning. Syftet med hemövningarna är att skapa och bibehålla rutin samt upprätthålla nivån på löpningen. Efter kursens slut delas ett kompendium ut med övningar
och tips från kursens innehåll. Vi kommer fokusera på långpass, korta- och långa intervaller kombinerat med rörlighet/styrka och löpteknik.

Begränsat antal platser så säkra din genom att anmäla dig nu! 
Anmälan

* Kursstart: 1 mars 2017 kl. 18:00
* Samling: Utanför ingången till FormElite/Novum gym i Smålandsstenar
* Coach: Therese Larsson, FormElite
* Kostnad: 1295 SEK 
* Boka tidigt rabatt -100 SEK om du anmäler dig före 2017-01-31!
Ange FormEliteRun i bokningsformuläret så dras rabatten av direkt.
Anmälan är bindande.

Har du frågor eller vill veta mer så använd kontaktformuläret på fliken Om & kontakt.

Kursupplägg och material är utarbetat av Lic. PT Johanna Lasson, FormElite och materialet är faktagranskat av Charlotte Lewis, Leg. Fysioterapeut, PhD.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln