Lunch på rester
Nu är i alla fall jag aningens trött på julmat och har kylen halvfull med rester. Dom här resterna kanske slängs många gånger, men det finns massor med alternativ för att göra fräsha goda rätter med "gammelmaten" som faktiskt inte alls är gammal bara föra att det vart framdukat en gång redan. Kallrökt lax till exempel i sallad är himmelskt gott!

En sallad kan man blanda i vad som helst och det blir alltid gott! Den kallrökta laxen utgjorde toppen på min lunchsallad, tillsammans med perfekt kokta ägg
* Bladspenat
* Ruccola
* salladsblandning
* Röd lök
* Gurka
* Coctailtomater
* Salladsärtor
* Majs
* Äpple
* Morötter
* Kallrökt lax i bitar
* Ägghalvor (kokta 6,5 min)
* En kall dressing på Creme fraiche, riven pepparrot, salt och peppar och en liten gnutta flytande honung.
Laxen och äggen bidrar med nyttiga fetter, vitaminer och mineraler och protein så klart!
Enligt webbsidan Worlds healthies food har doch rökt lax förlorat lite av sina superegenskaper jämfört med till exempel kokt eller ungsbakad lax, men fortfarande väldigt innehållsrik på nyttigheter.
Så ta till vara på resterna och skapa nyttiga härliga o-juliga middags- eller lunchalternativ!