Kärlek till bröstryggen

Vi har tendenser till att hålla kroppen ganska framåtroterad i mycket vi gör, sitter framför datorn/plattan/telefonen, kör bil, fixar städning, lagar mat eller glömmer hållningen och så vidare. Känner du igen dig? Framsidan på kroppen kan bli stram och kort. När jag har suttit mycket, som i en bil i princip hela dagen, känns min kropp komprimerad och jag mår inte bra av det. Jag blir trött, käner mig" olustig" i kroppen. Ofta gör jag någon form av stretch eller rörlighetsövning varje dag, och speciellt efter en sådan dag. En suverän övning, som dock kräver lite av en kropp (starka handleder, axlar, armar, grundrörlighet osv), är att stå i brygga. Det finns flera varianter av denna, man kan börja i halvbrygga tills man känner sig säker nog att gå upp i hel brygga på raka armar, eller placera benen på en höjd av något slag som en stadig stol eller bänk eller nått.
Ökar rörligheten i bröstryggen, öppnar upp runt skuldror och axlar. Bröstmuskulaturen töjs ut, vi stärker upp handleder, armar, axlar, sätet, ryggen. Otroligt skönt med bakåtböjningar som motpol till allt vi gör framåt.

Var försiktig eller rent av undvik om du har problem med rygg eller handleder eller liknande.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln