julgodis med apelsintvist

Jag ska på ett möte ikväll och tänkte ta med mig något smått att bjuda på till kaffet. Eftersom julen närmar sig ville jag göra något med smak av choklad och apelsin, som är den perfekta kombinationen om ni frågar mig. Dessa toppar är gjorda utan socker, gluten och laktos så alla kan äta dom utom nötallergiker, för det är mandlar i smeten.

Vill du testa göra dom så kommer receptet här: 
(Det blev ca 35 40 toppar)
1,5 dl mandlar
20 dadlar utan kärnor
5 matskedar kakao
5 msk kokosolja
2 dl kokosflingor
En skvätt kaffe, ca 5 msk
2 tsk vaniljpulver (ej socker!)
Saften av en halv apelsin
Rivet apelsinskal av en apelsin

Mixa nötter och dadlar i matberedare så det blir lite sönderhackat. Blanda i alla andra ingridienser och kör ihop till en smet. Det blir lie kladdigt men ös upp i små formar med hjälp av två skedar så går det fint. Strössla över kokosflingor och lite apelsinskal. In i frysen tills du ska servera, ta fram dom några minuter innan du tänker servera så är dom lagom tycker jag. Enkelt, gott och inte så onyttigt. Dock ska man komma ihåg att mandlar och dadlar till exempel är energirika livsmedel omän nyttiga, så ät med måtta :-)