Basvaror i köket

Oavsett vad du har för mål, träning-viktnedgång-viktuppgång eller hålla kroppen stark och sund, bör du se till att tanka kroppen med kvalitetsbränsle. Mat (om man nu ska kalla det mat..?) som innehåller mycket socker, transfetter och tomma kolhydrater är sådant som ska städas ut ur kylen, som istället ska fyllas på med bra livsmedel från alla näringskällor, det vill säga protein,kolhydrater och fett. 

Ta en titt i ditt kylskåp och i ditt skafferi, rensa! Och börja nu, varför vänta till måndag?

Bra proteinrika livsmedel är kött med lågt fettinnehåll från nöt eller vilt, kycklingfilé, torsk, lax, makrill, tonfisk, ägg, keso, kvarg, naturell yoghurt.
När du ska välja kolhydrater bör det vara råris, quinoa, fullkornspasta, fullkornscouscous, bulgur, havregryn, grönsaker och rotfrukter i olika former och bönor typ kidney-svarta-borlotti-soja och kikärtor. Och till sist för att tillgodose kroppen med nyttiga fetter, satsa på avokado, fiskolja (omega), olivolja, nötter och frön.
Annat bra att ha i kylen är frukt och bladgrönt! Frukt som små bananer att ha i morgonsmootien, äpplen till keson, citrusfrukter och kiwi. Med bladgrönt menar jag spenat, ruccola, mâchésallad, nässlor, mangold etc. etc. Frukt är toppen som snabbt mellanmål och de bladgröna fyller du på med till varje måltid. De är fullproppade med vitaminer och mineraler!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln