Vad kan du göra för friskare personal?

Att under en lång tid arbeta med felaktiga rörelsemönster kommer på sikt att medföra värk och stela muskler. Sjukskrivningar på grund av stress och ryggproblem ökar kraftigt enligt statistik, och därmed också kostnaderna för företagen. Finns det något att göra som företagare för att förebygga problem hos dina anställda?
Ja, med små relativt enkla medel kan man förebygga, behandla och minska kvoten sjuksrivningar relaterade till kroppsliga som psykiska åkommor. Motion, rörelseträning och massage är exempel på åtgärder att sätta in. Massage för att mjuka upp stela muskler i kombination med rörelseövningar kommer i längden minska antalet sjukskrivningar och spara mer pengar för företagen. Att erbjuda sina anställda träning är ytterligare en investering som kommer resultera i mer välmående personal och mindre fall av sjukskrivning. 

Ett effektivt hälsoarbete på arbetsplatsen är gynnande för individen, organisationen och även ur ett sammhällsperspektiv. Friskvård är avdragsgill för dig/er som är företagare.
Så är du företagare och funderar på hur du skulle kunna förebygga skador och värk hos dig själv och dina anställda, tänk då Friskvård istället för Sjukvård. Det lönar sig i längden med en dokumenterad hälsofrämjande arbetsinsats.

Under tiden du funderar på hur du kan göra för dig och dina anställda på ditt företag, kommer här några små enkla grundläggande saker att tänka på för att förebygga värk, stelhet och andra obalanser:
* Se till att variera arbetsställningen
* Tänk på att ha arbetsredskapen nära kroppen när du jobbar.
* Kolla upp reglerna för avdragsgill friskvård, kanske kan massage vara ett alternativ att erbjuda?
* Om du har möjlighet, ta många korta pauser och tänk på vad du tar paus från. (Med det inte sagt att det är ok att okynnesgöra saker) När man hämtar kaffe kanske man passar på att göra en rörelsesekvens/stretch som gynnar hela kroppen. Se nedan.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln