Nordic walking

Nu är det dags för höstens Nordic walking kurs!
Många gör det redan, men kanske är det dags för fler att ta med stavarna ut på rundan. Nordic walking är träning som är lika effektiv som den är lätt att komma i gång med. Den kräver bara utrustning som stavar och kläder efter väder.

I den här kursen får du lära dig rätt stavteknik för att optimera din träning på bästa sätt. Passen är 75 minuter långa för att hinna med uppvärmning, träning och medvarvning på bästa sätt. Kursen är uppbyggd på rena konditionspass med stavar som aktiverar i princip hela kroppens muskler, samt konditionspass med inslag av valda styrkeövningar för extra aktivering och belastning av muskulaturen.
Gång är en av kroppens grundrörelser - och grundläggande för vår hälsa. Vid vanlig gång förbrukas en hel del kalorier, men om du tar ett par stavar i händerna ökar du belastningen på cirkulationen markant och förbränner ännu fler kalorier. I genomsnitt ökar energiförbrukningen med 20 procent jämfört med gång utan stavar!

Var du med på vårens kurs kommer du märka några förändringar, vi har utvärderat svaren från utvärderingsformulären vi fick in och modifierat upplägget så det kan passa alla. Angelika From är instruktör för kursen och har god erfarenhet av stavgång.
Häng med till hösten och lär dig stava rätt! För att anmäla dig klickar du här eller går in på fliken Träning och tjänster för samma länk. Vi ses till hösten!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln