Pannkaka med protein
Älskar du också pannkaka? Då tycker jag du ska testa den här varianten som är väldigt proteinrik i jämförelse med en vanlig. Superenkel och supergod!
Ingridienser tll 4 portioner:
500 gr kvarg
4 ägg
1 dl mjölk
1 msk flytande honung eller lite steviaströ om du hellre föredrar
2 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
lite salt
(kött om du vill, backon för sältan eller rökt skinka/kalkon)
Sätt ugnen på 225 grader, vispa ihop alla ingridenser till en pannkakssmet och häll i en smord ugnsform som är typ 30x4 i storlek. Vill du ha i bacon kan du strunta i att smörja formen och klippa i köttet och steka i formen i ugnen och använda fettet av köttet som smörj. Häll på smeten och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Pannkakan ska vara gyllenbrun och ha stannat.
Servera med bär, sylt och lite keso.
