Power walk!

Morgonkondition innan frukost är dels effektivt ur förbränningsaspekt, men framförallt en god start på dagen och ett skönt sätt att få ihop dagens steg. Visste du att för att anses upprätthålla en sund och hälsosam konditionsnivå bör man få ihop 10 000 steg om dagen enlig WHO?
 Power walk innebär en snabb promenad som ger puls och som innebär aktiva armar föra att öka aktivitetsnivån jämfört med en vanlig promenad. Så hoppa ur sängen, drick någon klunk vatten och snöra på dig dojjorna. Gör det redan i morgon! Varför vänta?
Gå i 45-60 minuter i rask takt och med aktiva ben och armar. Håll upp bröstet och huvudet högt så du kan syresätta dig ordentligt.

Dessutom är det väldigt lättillgängligt, gratis, kräver ingen utrustning och man kan välja att gå själv eller i grupp. Finns en hel del bra appar att ladda ner om du vill ha koll på km, steg, hastighet och förbrukning av kcal. Jag har några stycken men tittar nog mest på Moves. Men man ska komma ihåg att det inte är helt tillförlitlig information, men det ger en en bra hum om aktivitetsnivån.     

Om ett par veckor går det inte vara utan sina sköna promenader, - Jag lovar!

Bilderna är från våra torsdags-powerwalks, där man bara behöver vara på plats och hänga på!Nu kör vi bara nästa torsdag också (2 juni klockan 05:30) sen tar vi ett semesteruppehåll och kör till hösten igen. Men, du behöver ite sluta bara för det. Kör på i egen takt och efter dina möjligheter så länge. Tack tjejer för att ni sällskapar mig på mina torsdagspromenader!
Övriga veckodagar går jag med min svart/vita lurviga fina hund som heter Norton.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln