Fettmätning

Nu kan FormElite erbjuda tillföröitliga fettmätningar med Harpenden kalipermätare. 
För alla som av någon anledning vill veta hur sin kroppskomposition, det vill säga andelen muskelmassa, fettmängd och vad din fettprocent, ser ut. Kalipermätning är ett av de mest tillförlitliga sätten att mäta dessa värden på, med en felmarginal på endast 0,2mm. Det går att läsa av med 0,1 mm noggrannhet och skalan går upp till 5 mm. Jag har ingen större erfarenhet av vågar som säger sig mäta fett, men av studier och erfarenheter av andra i branchen så ger den här metoden bättre och mer riktiga mätdata.
 
Det är ett smidigt och smärtfritt sätt att mäta på och det värde du får ut är mycket tillförlitligt. Bättre än de olika former av vågar som många mäter sig på, där vågen läser av din sammansättning. Själva kalipermätningen går till så att underhudsfettet mäts med en form av tång med en millimeterskala, som man nyper ihop huden med och mäter på olika ställen på kroppen. Detta sätts sedan ihop med en formel och du får ut ett värde för antal kilo muskler, antal kilo fett och också detta värde omräknat till en procent fett på din kropp.
Testet görs på olika givna punkter på kroppen oftast ett så kallat 4-punkts eller 7-punktstest.

Testet utförs med en Harpenden kalipermätare samt ett måttband på klienten som ska vara hel, ren och ej insmord med lotion. Mätningen sker med tång samt måttband på avslappnad kropp, det vill säga inte efter ett träningspass. Med dig hem får du en rapport med värdena samt en bra inblick i hur din kroppskomposition ser ut.

Testet kostar 300 kronor och tar ca 30 minuter, och utförs på mitt kontor på Novum Gym i Smålandsstenar eller efter överenskomelse.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln