Bästa träningsredskapet!

Om jag får välja ett enda träningsredskap bland alla som finns, skulle det bli pilatesbollen eller TRX-band. Väljer ganska ofta att träna med boll, både mig själv och andra. Skonsam, går att göra tufft, enkelt, kräver inget mer än lite golvyta och du kan få ett suveränt helkroppspass! Dessutom kostar bollen typ 200:- och finns på sportaffärer så klart men till och med helt ok bollar på Rusta.
Jag har en tjej som jag tränar nu med med mycket fokus kring stabilitet. För att säkra upp kring ländrygg efter en gammal skada som gör sig påmind kör vi till att börja med nästan hela träningsprogrammet med stabilitetsövningar på pilatesboll. En av övningarna är utfallssteg med bålrotation. Här får vi med så många delar av kroppen på samma gång, styrka lår, höft, mage och rygg och även balanssinnet. Rörelsen utförs kontrollerat och med eftertanke, inga hastiga utfall där knäna inte är med eller där höften tiltar åt något håll. Målet är att bygga upp grund. Som ett hus, vem vill köpa ett hus utan stabil grund? Det var min gamla oa klasskamrat som använde sig av den liknelsen och den är så bra! Så är det verkligen.

Håll bollen framför bröstet. Gå framåt med djupa och långa steg, medan du roterar överkroppen och bollen från sida till sida. Rotera över ditt främre ben. Du ska gå ner till ungefär 90 graders vinkel i det främre knät. Håll överkroppen upprest och blicken riktad rakt fram under hela rörelsen. Har du en boll? Ta fram den och testa. Kom ihåg teknik före något annat. Ta det lugnt och fokusea på vad du gör.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln