Granola med naturlig sötma

Här kommer ett supergott recept på en granola som är naturligt sötad med äppelmust och lönnsirap. Den passar på yoghurten, på fruktsalladen eller som toppingen på hemmagjord Glass! Du kommer inte bli besviken, lovar! 

Det här behövs:
Dinkelflingor 7dl
Hasselnötter 1dl
Mandlar 1dl
Solrosfrön 1dl
Pumpakärnor 1dl
Sesamfrön 0,5dl
Riven kokos 2dl
Kokosolja 3dl
Äppelmust (Kiviks tycker jag är bäst) 0,5dl
Lönnsirap eller honung 0,5dl
Vaniljpulver 1-2tsk
Dinkelpuffar 2dl
Torkade bär o frukt 3dl (russin, godisar, blåbär, aprikoser etc.)

Sätt ugnen på 150 grader och förbereder plåt med bakplåtspapper.

Hacka nötterna grovt, blanda alla torra ingredienserna en bunke. Smält oljan och häll i lönnsirapen/ honungen, äppelmuste och Vaniljpulver. Häll blandningen över det torra och blanda runt ordentligt. Häll ut på plåten och rosta i ugnen i 30 minuter. Låt svalna och blanda sedan ner puffar och frukt o bär. Förvara i burk med tättslutande lock. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln