träna efter förkylning

Dessa förkylningstider.., sjuka kollegor och barn osv. Själv har jag också åkt på en rejäl omgång snuva. Började med halsont, övergick i täppt nästa, nysningar som övergått i en hosta som inte är av denna värld! Tror jag börjar känna mig lite bättre nu i alla fall, korta promenader känns friskt och jag är inte lika trött. Känns gött om det över till självaste "dan". Hur ska man tänka med träning kring förkylning och influenser? Jo  så här brukar man säga: Below the neck och Over the neck. Det vill säga om man har halsont, feber eller är irriterad i luftvägarna då avstår man träning och blir bra innan man börjar om med träningen. Har du lite nästäppa och lätta förkylningssymtom så ok, men ta det lugnt i alla fall. En extra vilodag skadar inte. Man ska ha respekt för sin kropp och ge den vad den behöver, lyssna på den. När man sedan känner sig bättre rekommenderar jag att man börjar försiktigt, kanske med promenader som sedan blir promenad/lätt jogg och till sist är man redo för att jobba sig tillbaka där man var innan sjukdomsperioden.

Jag filar just nu själv på min återhämtningsplan, den ser ut så här:
1. Kurera mig med vitlök, citron, ingefära och vila.
2. Korta promenader 2-3 gånger/dag. Jag pratar om kvartar, inga längre.
3. När hostan och täppan försvunnit, förlänger jag morgonpromenaden till en halvtimma, kör ytterligare ett halvtimmaspass med gå/lätt jogg i en vecka.
4. Kroppsviktsträning + kondition enligt punkt 3.
5. Kör på som vanligt, blandar styrka, kondition och yoga.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln